Zestien sociale woningen op plek Area-kantoor

VEGHEL – Aan de Iepenlaan in Veghel, op het plek waar het kantoor van Area stond, komen 16 sociale woningen. Het is het kantoor waar ook OnsWelzijn was gehuisvest.

Op de plek van het inmiddels gesloopte gebouw komen acht beneden- en acht bovenwoningen voor een- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden maar wel vooral voor senioren.

Het college van gemeente Meierijstad heeft het bestemmingsplan daarvoor dinsdag goedgekeurd. Wethouder Jan Goijaarts: “Een mooie ontwikkeling. Zo voorkomen we leegstand én het voegt huurwoningen toe aan de sociale woningvoorraad in Meierijstad. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap.”

Circulair gesloopt

Het kantoorpand was te groot geworden, gedateerd en voldeed niet meer aan de eisen. Inmiddels is het pand ‘circulair’ gesloopt. Dat wil zeggen dat de meeste materialen worden hergebruikt.

De toekomstige bewoners wonen straks in een groene oase aan de rand van het centrum met alle voorzieningen. In een duurzame, energie neutrale woning met een gezamenlijke binnentuin.

Jan van Vucht, bestuurder van Area: “Die groene woonomgeving bekijken we heel breed. We kijken naar flora én fauna, klimaat adaptief en gezondheid van de woning en woonomgeving.”

Het bestemmingsplan ligt tot en met woensdag 28 oktober ter inzage. Area heeft omwonenden en andere geïnteresseerden al geïnformeerd.

De tekening van de nieuwbouw