Zes weken lang kunst en cultuur in Schijndel (video)

Uitrollen van rode draad startsein voor Schijndel UitdeKunst

SCHIJNDEL - Met het uitrollen van een rode draad ging zaterdag Schijndel UitdeKunst van start. Met maar liefst 900 deelnemers staat Schijndel de komende zes weken bol van activiteiten. Van kunst in de etalage, workshops, exposities, theater tot fietsen en wandeltochten.

Rode draad
Het uitrollen van een rode draad stond zaterdag symbolisch voor de uitleg van een rode loper voor diverse vormen van kunst. Deze loper moet inspirerende plekken verbinden vanuit het centrum, langs de Bibliotheek, het RAADhuis, de Glazen Boerderij, tot aan het Spectrum en andere bijzondere locaties.

Molenstraat voor even ‘Dorus van Oorschotstraat’
Een van de vele projecten bij Schijndel UitdeKunst is het tentoonstellen van werk van de plaatselijke kunstschilder Dorus van Oorschot. Zijn werk wordt uitgelicht in de etalages in de Molenstraat. De schilderijen zijn veelal beschikbaar gesteld door de familie en nu dus voor iedereen te zien. De Molenstraat is voor deze gelegenheid omgedoopt tot de ‘Dorus van Oorschotstraat’.

Schijndel UitdeKunst loopt nog tot zondag 2 juni. Voor wie de komende weken niets wil missen kan alle informatie terug vinden op de oranje informatie banners bij de toegangswegen en ook op de website in-schijndel.nl.

Kunst in de etalages bij Schijndel UitdeKunst
Workshop 3d verkennen tijdens Schijndel UitdeKunst
Fotograaf: Jan van Oort
Veel muziek in het centrum zaterdag
Fotograaf: Jan van Oort
Wethouder Menno Roozendaal met de Schijndel UitdeKunst vlag