Zelfverzekerder door Eigen Kracht Groep

In de ‘Eigen Kracht Groep’ van ONS welzijn worden deelnemers bewust gemaakt van hun eigen kracht. De deelnemers worden zo geholpen om letterlijk op eigen kracht problemen aan te kunnen en op te lossen. Een deelneemster vertelt dat ze door het volgen van de Eigen Kracht Groep positiever naar zichzelf is gaan kijken. "Ik ben meer bewust van mijn kwaliteiten en krachten en ben zelfverzekerder geworden.‘’

Deelnemers ontdekken tijdens de groep wat de eigen kwaliteiten en eigenschappen zijn en hoe je realistische doelen stelt en bereikt.
De sociale omgeving van de deelnemers wordt ook in beeld gebracht en benut.

Deskundige over eigen leven
Iedereen vanaf 18 jaar mag deelnemen, ongeacht een specifieke vraag of probleem. "We gaan ervan uit dat mensen zelf de deskundigen zijn als het gaat over hun eigen leven. Ze voelen zelf het beste aan wat bij hen past”, aldus een trainer. De activiteit duurt vier weken. “Na vier weken is er resultaat: de situatie is aangepakt, er is een beter idee hoe verder en wat daarvoor nodig is.”

Aanmelden kan per mail via eigenkrachtgroep@ons-welzijn.nl of bellen met 088-3742525. De bijeenkomsten zijn op 4, 11, 25 oktober en 1 november van 13:30 tot 15:30 bij de locatie van ONS welzijn in Veghel op het Stadhuisplein.