Zelfs de carnavalsclub bezorgt aan huis

Schorsbos heeft draaiboeken klaar maar rekent nergens op

SCHIJNDEL – In coronatijd heeft zelfs carnavalsvereniging Schorsbos een bezorgdienst. Wie een vlag, een das, een badge of zelfs een Schorsbos-mondkapje wil kan een whatsappbericht sturen en het wordt thuisbezorgd.

Carnavalsverenigingen wringen zich in allerlei bochten om nog iets te redden van volksfeest nummer één in de Zuidelijke Nederlanden. Carnavalsvereniging Schorsbos in Schijndel heeft als jaarthema ‘Schorsbos bléft zitten’, maar omdat het carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan zit er wel beweging in. Maar de kans dat er iets mag is volgens het bestuur heel klein.

Behalve de bezorging van carnavalsattributen wordt er een carnavalskrant uitgebracht. En er wordt van alles gedaan om Schijndel in februari toch in de kleuren groen en geel te steken. Inmiddels is er al een worstenbroodjesactie geweest.

Tent op de markt

Het plan om op de markt in Schijndel een tent neer te zetten staat in de steigers. Dat kan alleen doorgaan als de horeca weer open mag en er minimaal honderd mensen mogen worden toegelaten. Inmiddels zijn er draaiboeken en tijdschema’s gemaakt.

Er zijn ook plannen voor een Fijn Schorsboscafé. De bedoeling is om in één ethablissement drie ruimtes te maken waar je met een groep mensen een uur mag blijven waarna je doorgaat naar de volgende ruimte. Op papier zijn er al programma’s klaar voor die ruimtes, compleet met artiesten, boerenbruiloft enzovoort.

Schorsbos druipt van de initiatieven, maar het bestuur is ook heel realistisch. “De kans dat er iets mag is heel gering,” aldus het bestuur van de Schijndelse carnavalsvereniging.

Wie iets wil bestellen kan een bercicht sturen naar 06-51292562.