Zelf optreden in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Er komen zondag mooie onderwerpen voorbij in de uitzending van de 55 Plusshow op Omroep Meierij. Leuk voor ouderen om even de vinger aan de pols te houden. Maar eerst een nieuwtje uit eigen huis.

Muziek uit Meierijstad
Het Brabants Kwartierke maakt plaats voor de rubriek: Muziek uit Meierijstad. Solisten, duo’s, trio’s, orkesten, zangkoren of complete harmonieën uit Meierijstad mogen voortaan een mp3 met hun muzikale bijdrage opsturen naar 55plusshow@omroepmeierij.nl Zo’n Meierijse bijdrage draaien we dan als eerste nummer in het 2e uur van het programma dat te horen is op 107.1 FM of via een van de mediakanalen van Omroep Meierij.

Vrienden van Poehaa
En dan het andere nieuws; René Hildesheim en Chantal Wolters organiseren op 6 juli tijdens festival Fabriek Magnifique in Veghel een talentenfestival. Speciaal bestemd voor kinderen met een verstandelijke beperking die ook nog eens mooie talenten in huis hebben.Wat is nou nog leuker voor opa’s en oma’s om te zien hoe hun kleinkinderen met hun talenten omgaan. Chantal en René vertellen erover.

SamenZorg Markt
We spraken ook met Lotte van Aar die welzijnscoach is bij Simeonshof in Erp. Daar organiseert zij namens Brabant Zorg een SamenZorg markt. Familie en verwanten van ouderen ervaren hierbij welke ondersteuning de zorgprofessional van BrabantZorg voor hen in huis heeft.

Avondwandelvierdaagse
De avondwandelvierdaagse trekt van 11 tot en met 14 juni door de straten van Veghel. De organisatie is blij met de deelname van de scholen. Maar bestuursleden Godfried Gielen en Martien van de Beeten proberen dit jaar het deelnemersveld uit te breiden. Daarvoor doen ze in onze uitzending een oproep.

75 Jaar Zonnebloem
Nog meer wandelplezier horen we van Hans Fassbender, de voorzitter van Zonnebloem afdeling Schijndel. Deze welzijnsorganisatie viert het 75-jarig bestaan met wandeltochten. In Schijndel doen ze dat tijdens de plaatselijke avondvierdaagse. We horen van Hans over de invulling van deze activiteit die super belangrijk is voor de deelnemers van de Zonnebloem.

Brabants dialect
Marianne Swinkels komt aan het woord om te vertellen over de Brabantse Dialectendag op zondag 9 juni. Maar dat is nog niet alles. Want de 55 Plusshow heeft zelf ook vertellers in huis in de persoon van Antoon Buiting met zijn Meierijs verhaal, Sonja van den Heuvel met nieuws uit de bibliotheken en Theo Koot van Schrijverscollectief Meierij.