Zanetti spraakmakend bij World Cup Driebanden

De hal op de Noordkade waar de World Cup Driebanden plaatsvindt.
Fotograaf: Hans Hultermans

VEGHEL – Marco Zanetti brengt volop Italiaans temperement mee naar de World Cup Driebanden aan de Noordkade in Veghel. Donderdagochtend vond hij luid en duidelijk dat de scheidsrechter zijn werk niet goed deed.

Marco Zanetti speelde tegen de Nederlander Jeffry Jorissen. Elke speler krijgt bij de wedstrijd 40 seconden om aan te leggen. De scheidsrechter bepaalt wanneer deze tijd ingaat. Volgens Zanetti deed de scheidsrechter dat een paar keer te laat bij als Jorissen aan de beurt was. En dat leverde volgens de Italiaan voordeel op voor zijn tegenstander. Dat liet hij luid en duidelijk weten, zo meldt het Brabants Dagblad. Op het moment dat Jorissen nog slechts één carambole hoefde te maken om de partij te winnen, liet Zanetti van zich horen en wees hij beschuldigend naar de arbiter. Die maande hem tot rust. Dat Jorissen de partij met 40-36 in twintig beurten won, zal Zanetti niet kunnen waarderen. Een dag eerder vond Zanetti ook al dat hij benadeeld werd. Toen mocht hij, net als elke andere speler, een kwartier inspelen. Ook toen vond de tweevoudig wereldkampioen dat hij minder tijd kreeg dan andere spelers.

Vandaag is het hoofdtoernooi van de World Cup gestart. Die duurt tot en met zaterdag 289 oktober. Op die dag zijn om 12.00 en 14.00 uur zijn de halve finales. De finalepartij begint zaterdagmiddag om 17.00 uur.