Zand, services en smashes in Boerdonk

BOERDONK – Het idee ontstond op een warme zomerdag met een potje bier in de hand op het terras van Hart van Bourdonck. “We moeten eens iets voor de jeugd van Boerdonk organiseren. Ook zij hebben het niet gemakkelijk tijdens deze coronacrisis”. Woorden van een wat oudere Boerdonkenaar die niet tegen dovemansoren werden gericht. Een dag later was zijn idee werkelijkheid. Het eerste ‘Boering beachball blast event’ was geboren.

Laptop ontploft
En dan komt alles snel op gang. Uitbaatster Imca van Lankveld van Hart van Bourdonck zoekt contact met ambtenaren van de gemeente Meierijstad. Die vertellen haar aan welke voorwaarden zo’n beachvolleybaltoernooi in coronatijd moet voldoen en de vergunning wordt aangevraagd. Resultaat: Imca’s laptop ontploft nadat zij het voornemen in Boerdonk wereldkundig maakt. Binnen vier uur tijd is het evenement voor 4 en 5 september volgeboekt met het maximum aantal van 38 teams met in totaal 225 jeugdige volleyballers/sters.

Zeven vrachtwagens zand
Jong en oud spannen zich donderdagavond 4 september in om ’t Weike in het centrum van Boerdonk in gereedheid te brengen. Het terrein wordt afgezet en tientallen vierkante meters zeil gaat over het gras. Daarop storten zes vrachtwagens vrijdagmorgen om half acht al hun ladingen zand uit. De volleybalarena in Boering telt vrijdagmiddag gegarandeerd drie velden en de jeugd kan om 18.00 uur aan de wedstrijden beginnen. Vrijdag tot 21.00 uur en zaterdag van 15.00 tot 21.00 uur. Precies zoals die oudere Boerdonkenaar dat op een zonnige zomerdag met een pilsje in de hand op het terras van Hart van Bourdonck had bedacht. “Ja, dat is Boerdonk hé?, lacht Imca.