Zaaltitels voor Korfrakkers 2 en Korfrakkers B1

SINT-OEDENRODE – Het zijn twee teams van de Erpse Korfbalvereniging Korfrakkers gelukt om de playoff-finales in hun respectievelijke klasse te winnen. In een drukbezochte Sporthal de Streepen, kroonden zij zich tot Nederlands kampioenen.

Het was allereerst de beurt aan de B1, dat in de finale speelde tegen VIOS/Spes B1 uit Ottersum. Voor enkele speelsters van De Korfrakkers was het de eerste finale, maar zij lieten zich niet intimideren door de entourage of de tegenstanders. De Erpse ploeg stond bij rust 6-4 voor, maar konden niet een beslissend gat slaan. VIOS/Spes bleef aanhaken, maar tegen het einde van de wedstrijd werd toch duidelijk dat de titel niet meer uit de handen zou glippen. De Ottersumse ploeg maakte vlak voor tijd nog een treffer, maar dat mocht niet meer baten. Korfrakkers B1 won de finale met 9-8, wat voor een uitbundige menigte zorgde.

Dit goede voorbeeld wilde Korfrakkers 2 goed volgen. De ploeg was de favoriet voorafgaand aan de wedstrijd en liet dat gedurende de wedstrijd ook zien. Tegenstander Melderslo kon niet meer doen dan aanhaken, al werd de voorsprong nooit groter dan drie doelpunten. In de tweede helft deed de Erpse ploeg er nog een versnelling bij, waarna het gat al snel onoverbrugbaar zou worden. Bij het laatste flutisignaal stond er een 14-9 uitslag op het bord. Zo was het dubbel feest bij de Erpse korfbalvereniging, en dat werd dan ook goed gevierd.

Aanstaande zaterdag is het de beurt aan de A1 om het kunststukje van beide ploegen te evenaren. In de Maaspoort in Den Bosch spelen zij de finale van de Hoofdklasse A tegen VIOS/Spes A1. De wedstrijd begint om 17:30 uur.