Worldcup driebanden komende jaren opnieuw in Veghel

VEGHEL - De worldcup driebanden wordt in 2022, 2023 en 2024 opnieuw in Veghel gehouden. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond bekend gemaakt. Na jarenlange afwezigheid werd vorig jaar de worldcup weer in Nederland gehouden, op de Noordkade in Veghel. De organisatie was zo tevreden dat Veghel opnieuw voor een aantal jaren als wedstrijdplaats werd uitgekozen.

Het was eind oktober 2019 een geweldig feest: na jarenlange afwezigheid was de World Cup eindelijk weer terug in Nederland. Op dat een moment was de Nederlander Dick Jaspers niet alleen de nummer één van de wereld was, maar ook nog eens regerend wereldkampioen.

Dat Jaspers bij de terugkeer van de World Cup naar Nederland niet won maakte het er allemaal niet minder bijzonder om. Immers, met de talentvolle Koreaan HaengJik Kim had de World Cup Veghel een droomwinnaar: een charismatische en creatieve jongeling met de potentie om een absolute superster te worden

Het besluit van de KNBB betekent dat Nederland op 23 t/m 29 oktober 2022, 22 t/m 28 oktober 2023 en 20 t/m 26 oktober 2024 wederom in het teken zal staan van driebanden.

Geen toeval
KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn was zowel blij als trots: “Dat Nederland de laatste tijd de organisatie van zoveel grote events krijgt toegewezen, is geen toeval. Immers, het driebanden leeft hier ongelooflijk, de KNBB Sectie Driebanden steekt steeds weer zijn nek uit om evenementen hierheen te halen, en met Stichting BEN hebben we de best mogelijke partij om alles tiptop te organiseren. Dat weten we in Nederland al een tijdje, maar het wordt ook op Europees en mondiaal niveau steeds meer op waarde geschat.”

Grote vreugde ook bij de organisatoren Harry Mathijssen en Ad Smout van Stichting BEN: “Onze ambitie is duidelijk: we willen driebanden in Nederland structureel op een hoger plan brengen. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen: minder dan tien jaar geleden was driebanden op sterven na dood. Met zijn allen hebben we het driebanden weer tot leven gekregen op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden.”