Workshops DigiTaalhuis en Welkom Online om te leren omgaan met het internet

VEGHEL - In juli 2024 organiseren het DigiTaalhuis en Welkom Online workshops waarin mensen op een praktische manier kennis kunnen maken met de mogelijkheden van het internet. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen met geen tot weinig digitale ervaring.

Het internet speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven. Mensen kunnen er bijna alle informatie vinden die ze nodig hebben. Ook wordt de communicatie met anderen en bijvoorbeeld overheidsinstanties steeds meer digitaal. Er zijn echter genoeg mensen die het lastig vinden om mee te komen in deze digitale transitie. Voor deze mensen worden de workshops georganiseerd. Zo leren zij de basisbeginselen van het internet.

De eerste workshop vindt plaats op 8,9 of 10 juli. Hierin krijgen de cursisten informatie over hoe ze verbinding kunnen maken met de Wi-Fi. De workshop op 15 juli staat in het teken van mobiliteit. Deelnemers krijgen dan bijvoorbeeld informatie over hoe ze navigatiedienst Google Maps kunnen gebruiken om makkelijk van punt A naar B te komen. Op 16 juli vindt de derde workshop plaats, met als thema ‘herinneringen’. De aanwezigen krijgen dan meer informatie over hoe je onder andere foto’s en video’s deelt via WhatsApp en andere berichtdiensten.

De workshops starten om 10:00 uur en duren tot 11:30 uur in het WijNu-gebouw aan de Wilgenstraat 15 in Veghel. Deelnemers moeten hun eigen apparaat (laptop, tablet of mobiel) meenemen. De workshops vinden plaats bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan via Frauke van der Ven via de mail (fraukevanderven@nobb.nl) of telefonisch (06-23606788)