Wordt Vlagheide central park van Meierijstad?

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat onderzoeken of de voormalige vuilstort de Vlagheide in Schijndel een soort “central park” kan worden waar mensen kunnen wandelen, fietsen en spelen in de natuur. Ook het MOB-complex zuid moet daarbij betrokken worden.

In New York is het central park in Manhattan de plek waar de miljoenen inwoners van de stad recreëren. De Vlagheide leent zich volgens de gemeente heel goed om zo’n functie te gaan vervullen.

Het onderzoek naar de mogelijkheden wordt ook gedaan om te ontdekken of de gemeente de plannen moet realiseren of dat dat door een particulier kan gebeuren. In dat onderzoek worden ook de Vereniging Vlagheide, het Stadsgewest ’s Hertogenbosch (eigenaar van de voormalige vuilstort), mensen die al plannen hebben voor het gebied en het bedrijf dat een zonnepark wil aanleggen betrokken.

De verdere ontwikkeling van de berg tussen Schijndel en Eerde staat al jaren op de agenda. Lang voordat de gemeente Meierijstad een feit werd was er al sprake van. Wethouder Coby van der Pas is blij dat er nu echt een onderzoek begint waar zoveel partijen bij betrokken zijn. De Vlagheide biedt volgens haar veel kansen. “In samenhang met natuur- en landschapsontwikkeling kan dat bijdragen een aan nog aantrekkelijker Meierijstad voor onze inwoners en bezoekers.”