Wordt iemand uit Meierijstad meest positieve Nederlander?

MEIERIJSTAD – Wordt de meest positieve Nederlander iemand uit Meierijstad? Op 18 en 19 maart zullen we het weten. Dan worden de BID Positivity Awards uitgereikt. Iedereen kan daarvoor genomineerd worden.

Inwoners van Meierijstad kunnen uiteraard, net als iedereen in Nederland, iemand nomineren want het is een landelijk evenement. Maar waar mensen uit de rest van Nederland niet zo snel iemand in Meierijstad zullen nomineren, kennen mensen uit onze gemeente wel plaatsgenoten die zo’n award verdienen.

Meest positieve dag van het jaar

De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day (BID). BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar.

Er zijn 4 categorieën: Meest Positieve Bekende Nederlander; Meest Positieve Onbekende Nederlander; Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie; Meest Positieve Overheidsorganisatie.

Herrezen na faillissement

Daarnaast worden er ook twee Phoenix Awards uitgereikt. De Phoenix Awards zijn voor een bedrijf of ondernemer die na een faillissement succesvol uit de as herrezen is. Met deze award wordt beoogd het taboe op failliet gaan in ons land te doorbreken. Er zijn 2 categorieën: Phoenix Award - Bekende Nederlander; Phoenix Award - MKB Bedrijven .

Het publiek kan tot en met 11 december 2020 nominaties indienen. De vakjury selecteert hieruit de genomineerden, waarop door het publiek gestemd kan worden van 18 december tot en met 5 januari 2021. In de categorieen "Meest Positieve Onbekende Nederlander" en "Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie" bepalen de publieksstemmen de winnaar in iedere provincie van Nederland. Uit deze provinciewinnaars kiest de vakjury vervolgens de landelijke winnaar. In de overige categorieën kiest de vakjury de winnaar uit de top 5 met de meeste stemmen.

Wie wil stemmen kan dat hier doen.