Woorden met Akkoorden tijdens Nacht van de Noordkade

Singer-songwriter Stuud (Marijn Krol) uit Eerde

VEGHEL – Tijdens de Nacht van de Noordkade op vrijdag 27 januari is er een nieuw programmaonderdeel te zien en te beluisteren. In het Koekbouw Café zijn gecombineerde ‘live’ optredens van muzikanten en dichters/woordkunstenaars. De presentatie is in handen van Stadsdichter Rick Terwindt van Meierijstad; hij leidt het publiek al dichtend door het programma. De toegang is gratis.

Het taal- en muziekcafé Woorden met Akkoorden is een nieuw initiatief van Phoenix Cultuur, Bibliotheek Meierijstad en Cultuur Haven Veghel. Woorden met Akkoorden is een bijzondere combinatie met verrassende performances, uitgevoerd door zowel amateurs als professionals.

Woorden op muziek
Een van de optredende performers is Marijn Krol uit Eerde, oftewel Stuud. Hij is creatief met woorden op een muzikale beat; daar ligt zijn passie. Dat laat hij tijdens Woorden met Akkoorden vooral zien en horen met eigen werk. Tijdens de eerste voorstelling zullen er ook een aantal basisschoolleerlingen met Marijn hiphoppen.

Singer-songwriter
Muzikale intermezzo’s komen er onder anderen van singer-songwriter May Maema. Zij laat zich inspireren door alledaagse verhalen en tovert daarbij met tekst. Elk verhaal vraagt om een eigen sfeer, sound en muziekstijl. In haar muziek verwerkt ze invloeden uit de rock, (neder)pop, kleinkunst en spoken word.

Singer-songwriter May Maema

Verhalenverteller
Onias Landveld (Paramaribo, 1985) is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreekcursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 2015 ontving hij de Van Dale Spoken Award voor storytelling.

Twee voorstellingen
Er zijn twee voorstellingen tijdens het Taal en Muziekcafé om 20.00 uur en om 21.10 uur. Vol is vol en tijdens de voorstellingen worden geen bezoekers meer toegelaten.

Verhalenverteller Onias Landveld