Woorden met Akkoorden bij 1 Ander Festival Schijndel

Stads- en kanaaldichter Rick Terwindt treedt op tijdens Woorden met Akkoorden op zondag 11 juni.

SCHIJNDEL - Het 1 Ander Festival in het Kloosterpark in Schijndel heeft zondagmiddag 11 juni een nieuw programmaonderdeel: ‘Woorden met Akkoorden’. Er zijn twee sessies met ‘live’ optredens door muzikanten en dichters/woordkunstenaars. De toegang is gratis.

De eerste editie van Woorden met Akkoorden was er tijdens de Nacht van de Noordkade in januari; een tweede editie kon dan ook niet lang uitblijven. Woorden met Akkoorden is een bijzondere combinatie van verrassende performances, uitgevoerd door zowel amateurs als professionals. Het reizende taal- en muziekcafé is een gezamenlijk initiatief van Stadsdichter Rick Terwindt, Bibliotheken Meierijstad, Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel en Taalbeleving.

Programma
Stadsdichter Rick Terwindt treedt op met trompettalent Tycho Polman, spokenword artiest Kelly Verdonk legt op creatieve wijze uit hoe kunst en boeken in het RAADhuis tot de verbeelding spreken. De passie van Marijn Krol, oftewel Stuud! is creatief met woorden zijn op een muzikale beat. Dat laat hij bij Woorden met Akkoorden zien en horen met eigen werk, maar tijdens de voorstelling zullen er ook een aantal schoolkids met Marijn hiphoppen. Muziek is er ook van saxofonist
Marc Poulussen.

De eerste sessie vindt plaats om 15.30 uur en de tweede om 17.00 uur. De locatie is in het bosgedeelte van het park, het aantal zitplaatsen per optreden is beperkt.