Woonwebsite Ons Huiz verhuist naar Thuispoort

MEIERIJSTAD – De website voor woningzoekenden in Meierijstad, Ons Huiz, wordt voortaan verandert naar de regionale site Thuispoort. Vanaf 15 mei kunnen alle woningzoekenden uit onder meer Meierijstad terecht op die ene site om alle vrijkomende sociale huurwoningen in de regio te vinden. Thuispoort is een samenwerking van acht woningcorporaties: Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz.
Archieffoto van woningbouw.

Mensen die nu ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonService Regionaal, Ons Huiz, Mooiland of Charlotte van Beuningen, nemen hun inschrijftijd mee. Sta je bij meerdere websites ingeschreven? Dan blijft de langste inschrijftijd staan. De nieuwe website gaat op 15 mei live. Alle woningzoekenden krijgen dan vanzelf een bericht over hoe ze hun inschrijving bij Thuispoort kunnen activeren. Inschrijven en verlengen bij Thuispoort is gratis.

Eén plek
Bestuurder Jan van Vucht van Area vertelt namens de acht deelnemende woningcorporaties waarom er is gekozen voor één site. “Woningzoekenden hoeven zich straks niet meer op verschillende websites in te schrijven. En omdat alle vrijkomende woningen op één plek te vinden zijn, ontstaan er meer mogelijkheden om in de regio een passende woning te vinden.” De regio loopt van Heusden tot aan Gennep. De wooncorporaties zien dat bij andere regionale systemen in Nederland in het begin een toename is te zien van mensen die zoeken buiten hun oude zoekgebied. Er komen dus meer woningzoekenden uit andere woonplaatsen bij, dat wordt volgens de wooncorporaties later minder. Meer informatie over de nieuwe site is te vinden op de website van Thuispoort.