Woonmeij mag huurcontract met GHB-verslaafde opzeggen

Eis van woningbouwvereniging Woonmeij toegekend

SSINT-OEDENRODE – Woningcorporatie Woonmeij mag het huurcontract met een GHB-gebruiker die overlast veroorzaakt opzeggen. Dat heeft de rechter bepaald. De man moet het huis op korte termijn verlaten. De huurder staat onder begeleiding van Novadic Kentron.

Met dit vonnis komt een eind aan de langdurige, vaak ernstige geluidsoverlast voor direct omwonenden. De politie, Woonmeij en de begeleidende instantie hebben hierover talloze meldingen ontvangen. Ook was er sprake van gevaarlijke situaties met rijgedrag onder invloed van verdovende middelen.

De man verklaarde bij de rechter dat hij niet veel meer weet van de momenten waarop hij overlast veroorzaakte, omdat hij dan onder invloed van GHB is. Hij betwist dat de overlast ernstig en structureel is.

Uit stukken van Woonmeij blijkt dat in ieder geval vanaf 2 november 2019 is geklaagd over overlast, waarna op 21 november 2019 daarover een gesprek heeft plaatsgevonden tussen alle betrokkenen. Verder blijkt dat vanaf november 2019 tot en met januari 2020 veelvuldig overlastmeldingen zijn gedaan over luidruchtig schreeuwen, geluidsoverlast, harde muziek en overlast met de scooter door de man. Hij was steeds onder invloed van verdovende middelen.

De rechter weegt zorgvuldig alle belangen af

De politie en Woonmeij hebben de man meerdere keren gewaarschuwd. Desondanks ging de overlast door. Ook toen Woonmeij hem had verteld dat de rechter gevraagd zou worden het huurcontract te verbreken.

De man vertelde de rechter dat hij dan op straat zou komen te staan. De rechter vond de belangen van de omwonenden zwaarder wegen.

Omwonenden halen opgelucht adem

De buurtbewoners halen opgelucht adem. Volgens een omwonende is de man nauwelijks meer thuis. Onverwachts duikt hij nog wel eens op. Dan kan hij nog vreselijk tekeer gaan. Ook moest er nog een keer de politie worden gebeld i.v.m. de overlast.

LEES OOK: Buren worden hoorndol van GHB-verslaafde