Wit shirt met rood hart om verzorgenden te eren; rood lint mag ook

MEIERIJSTAD – Op steeds meer plekken in Meierijstad hangen mensen een wit shirt met een rood hart voor hun raam. Daarmee steunen ze symbolisch de werkers in de zorg die nu overuren draaien in verband met de coronacrisis. En wie geen shirt heeft hangt een rood lint op, zoals hier bij een appartement in Sint-Oedenrode.


Om alle mensen in de zorg te steunen, roepen de verenigingen van artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten gezamenlijk Nederlanders op een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen. Een symbolische witte zorgjas met een groot rood hart dat voor hen klopt en laat zien dat we aan hen denken. De oproep aan Nederland wordt gedaan in een bijzondere film die vanaf vandaag online te bekijken is. Inmiddels is op social media al een groot aantal shirts en persoonlijke steunbetuigingen met #mijnhartvoordezorg te vinden.


Weinig tijd voor social media
“We merken dat er in de samenleving veel behoefte is om mensen in de zorg een hart onder de riem te steken”, zegt René Héman, voorzitter van Artsenfederatie KNMG. “Zoals iedereen begrijpt, zijn zorgverleners druk met maar één ding en dat is zorg verlenen. Ze hebben geen of weinig tijd voor social media en ander nieuws. Het is daarom fantastisch als artsen, verpleegkundigen, apothekers, verloskundigen, fysiotherapeuten, tandartsen - iedereen die nu tijdens de coronapandemie de zorg draaiend houdt - onderweg naar werk of terug van een lange dag, al die steunbetuigingen voor de ramen zien hangen. Als beroepsorganisaties willen wij ons inzetten om deze boodschappen naar de zorgverleners toe te brengen.”