Wisselvallig weer met carnaval: optochten lijken wel droog te verlopen

MEIERIJSTAD - Een paraplu mee naar de optocht? Met een beetje geluk is het komend carnavalsweekend niet nodig als je de weersverwachting bekijkt. Carnaval begint wel grijs en grauw in de 13 kernen en de zon laat zich de komende dagen niet veel zien.
Zonnig weer bij de optocht in Schorsbos in 2022
Fotograaf: Jan van Oort

Zaterdag
Zaterdagochtend begint grijs en grauw en daarbij regent het op verschillende plaatsen. In de middag is het vaker droog. Dat is gunstig voor de optochten in Wijbosch, Keldonk, Veghel, Zijtaart, Boerdonk en Boskant. Er is nog wel kans op een enkele bui maar waarschijnlijk niet in Meierijstad. De zon laat zich niet veel zien. Het is met 9 tot 12 graden wel zacht voor de tijd van het jaar. De matige tot vrij krachtige westenwind maakt het voor het gevoel wat frisser. In de avond en in de nacht naar zondag gaat het wat vaker regenen. De temperatuur daalt dan naar 6 tot 9 graden.

Zondag
De bezoekers van de grote optochten op zondag in Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel mogen hun paraplu thuislaten. In de middag tijdens de optochten is het droog zo is de verwachting. Hoewel de kans op neerslag op zondag groter is dan op zaterdag is er kans dat met een beetje geluk de zon nog op een aantal plaatsen doorbreekt. Het is met 10 graden iets minder zacht dan op zaterdag en er staat ook minder wind.

Maandag
De optochten in Erp, Nijnsel en Olland op maandag verlopen droog. Er zijn wel wolkenvelden en soms schijnt nog even de zon. Het blijft zacht met 10 tot 12 graden en er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten tot westen.

Dinsdag
De laatste optocht is in Eerde bij de Oivers. De weersverwachting op dinsdag is hetzelfde als op maandag. Als er al wat regen valt is het maar weinig en heel lokaal. Wel zijn er veel wolkenvelden en laat de zon zich even zien. Vanaf woensdag trekken er vanaf het zuidwesten buien over Meierijstad. Soms breekt de zon even door en de middagtemperatuur daalt naar 7 tot 9 graden.

Bron: Meteovista