Winterfair Wereldkankerdag: geluk in plaats van ziek zijn

SINT-OEDENRODE – Genieten en even een dag niet denken aan die slopende ziekte. Dat is de gedachte achter de Winterfair die zondag 4 februari in Sint-Oedenrode wordt georganiseerd.
Het is zondag Wereldkankerdag en bij OncologieZorgnetwerk De Meierij organiseren ze daarom die dag eenWinterfair, speciaal voor mensen die direct of indirect betrokken zijn bij deze slopende ziekte.

De Winterfair staat volgens Marloes Goossens, één van de organisatoren, vooral in het teken van genieten: “Voor de bezoekers wordt het een dag van geluk. De aandacht zal bij het genieten liggen, zodat mensen even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.” Om dit te bereiken, kunnen gasten zich tijdens de Winterfair vermaken met live-muziek van verschillende artiesten, bandjes en koren, terwijl ze bij verschillende kraampjes onder andere kleding en sieraden van lokale ondernemers kunnen kopen.
Daarnaast sponsort de lokale horeca het evenement, waardoor mensen ook op culinair vlak niks tekort zullen komen. De opbrengst van de Winterfair gaat naar stichting No Guts No Glory, een non-profitorganisatie die de muzikale wensen van kankerpatiënten en mantelzorgers laat uitkomen.

Onvergetelijk
“Binnen onze organisatie is er een patiënt die via No Guts No Glory naar een concert van Danny Vera is gegaan.
Dat vond ze een onvergetelijke ervaring. Toen ze hoorde dat de opbrengsten naar de stichting gingen, wilde ze dolgraag meehelpen met de organisatie”, vertelt Goossens. De Winterfair vindt plaats op de binnenplaats van Gezondheidscentrum De Meierij aan de Borchmolendijk in Sint-Oedenrode. Bezoekers zijn van 11 tot 15 uur welkom. Voor meer informatie, ga naar https://gezondheidscentrumdemeierij.nl/activiteiten/ of zoek naar Oncologiezorgnetwerk De Meierij op Facebook.