Winter Wonderland in Schijndel (video)

Rina van den Akker bouwt al 12 jaar een kerstdorp

SCHIJNDEL – Haar huis is van de zoete inval zegt ze zelf. Rina van den Akker is taxichauffeur en bouwt voor haar plezier ieder jaar een kerstdorp. Winter Wonderland noemt ze het en iedereen is welkom om te komen kijken terwijl de koffie klaar staat.

Extra lichtpuntje in december
De hobby is ontstaan toen haar dochter op jonge leeftijd kwam te overlijden. Rina: “Het kerstdorp bouw ik op in haar kamer. Zij is in de maand december overleden. Op deze manier probeer ik een extra lichtpuntje te geven aan deze donkere maanden.”

Uit de hand gelopen hobby
Het begon met een klein hoekje maar groeide al snel uit tot iets groters. Rina: “Ik kreeg steeds meer spullen ook via rommelmarkten. Je raakt er aan verslaafd. Elk jaar wel weer iets erbij. Daarbij krijg ik ook vaak kerstspullen van kennissen.” Iedereen is welkom om naar het kersttafereel te komen kijken. Kinderen mogen er zelfs mee spelen. “Alleen niet met de draaiende spullen maar dat weten ze wel”.

Tot 9 januari kunnen belangstellenden het kerstdorp in de Pesserslaan bezoeken. Daarna gaat alles weer in dozen en naar zolder.

Rina van den Akker en haar Winter Wonderland
Winter Wonderland in Schijndel