Winnaars Facebookactie ontvangen paasbrunch

Ongekend veel reacties en nominaties voor deelname

MEIERIJSTAD - Het is duidelijk dat iedereen inmiddels snakt naar een nieuw begin en een leuke stip op de horizon. Pasen, gevierd in het begin van de lente, staat symbool voor een nieuwe start en betere tijden. De aangeboden gratis paasbrunch voor vier personen werd op paaszondag in Veghel en Sint-Oedenrode door De Reiger Horeca thuisbezorgd.

Een Facebookactie, opgezet door Omroep Meierij, leverde ongekend veel reacties en ruim tweehonderd nominaties op. "Wie verdient er een goed nieuw begin met een paasbrunch?", luidde de oproep. Bij de nominaties stonden bijzondere en vaak ook aangrijpende verhalen, veroorzaakt door het moeizame jaar dat achter ons ligt. De twee uiteindelijk verkozenen staan hieronder vermeld.

Nieuw in Veghel en de zware laatste loodjes van een zwangerschap

Tim Lommen en zijn vrouw Joëlle Swinkels-Lommen werden genomineerd door hun ouders. Zij wonen nog maar net in de Roggeveenstraat in Veghel. Binnenkort zetten een echt Veghels Kuuske op de wereld (rond 16 april). De laatste loodjes zijn enorm zwaar en omdat hun ouders een eind daarvandaan wonen, gunnen zij hen met Pasen dit heerlijke pakket. Ze mochten zelf ook mee komen proeven wat het lekkers dat Veghel te bieden heeft.

Een dramatisch ziekbed, langs de rand van de afgrond

Leonie, wonend in de Hertog Janstraat in Sint Oedenrode, nomineerde haar eigen man Olaf van Schaijk. Olaf heeft in 2020 een zeven uur durende operatie ondergaan waar hij heel slecht is uitgekomen. Ze moesten rekening houden met de aanzienlijke mogelijkheid dat ze voorgoed afscheid van elkaar moesten nemen. Olaf heeft twee weken op IC gelegen en daarna nog zeven weken in het ziekenhuis. Daarna begon een revalidatie van ruim een half jaar.

We waren gegrepen door dit heftige verhaal. Olaf moest na een ziekenhuisopname van heel diep komen en balanceerde lange tijd op het randje van de afgrond. Leonie, Olaf en hun dochter zijn dolgelukkig dat ze na deze ingrijpende periode nog samen zijn. Ze hebben deze paasbrunch dan ook meer dan verdiend.

Na die ongelofelijk zware tijd nu op naar een nieuw begin