Winkeliers in Schijndel barricaderen hun zaken

Burgemeester: De politie is zichtbaar aanwezig

SCHIJNDEL – Winkeliers in Schijndel zijn momenteel bezig hun winkels te beveiligen. Ze zijn bang dat de rellen over slaan naar Schijndel en brengen houten platen aan voor hun winkelruiten.

Al de hele dag zijn er dreigingen van rellen in Meierijstad. In een app-groep worden mensen opgeroepen vanavond naar Sint-Oedenrode te gaan. De winkeliers in Schijndel hebben het zekere voor het onzekere genomen.

Op veel plekken zijn timmerbedrijven nu bezig met houten schotten de ramen te beschermen.

Ook aan de rand van het centrum nemen winkelier voorzorgsmaatregelen. De slijterij in de Plus Supermarkt gaat om vijf uur dicht en wordt gebarricadeerd.

Verklaring burgemeester

Burgemeester Kees van Rooij heeft een schriftelijke verklaring gegeven op de dreiging. "Op social media zijn vandaag berichten verschenen over mogelijke rellen in Meierijstad. Gevoelens van onveiligheid bij inwoners en ondernemers begrijpen wij heel goed. En ook als zij vanuit dit gevoel van onveiligheid de behoefte hebben hun eigendom te willen beschermen.

We willen het dagelijks leven zoveel als mogelijk door laten gaan. Ondertussen werkt de gemeente nauw samen met justitie en politie en de situatie wordt nauwgezet gemonitord. De politie is zichtbaar aanwezig in de kernen en zo nodig treedt de politie op," aldus de verklaring van de burgemeester.

De slijterij van de Plus is gebarricadeerd