Win toegangskaartjes voor Kasteel Heeswijk

MEIERIJSTAD – Hoe heette de Barones die als laatste Kasteel Heeswijk bewoonde? Door de oplossing, compleet met naam en voornamen, voor 30 mei 2021 te sturen naar 55plusshow@omroepmeierij.nl maak je kans op gratis toegangskaartjes voor een bezoek aan Kasteel Heeswijk. Hiervoor zijn 2 x 2 tickets beschikbaar. Prijswinnaars worden in de uitzending van de 55 Plusshow op zondag 30 mei 2021 bekendgemaakt.

Directeur Luc Eekhout vertelde zondag over de Dag van het Kasteel op maandag 24 mei 2021 (Tweede Pinksterdag) in het radioprogramma de 55 Plusshow op OSR920 Omroep Meierij. Met als thema Wat? Water! Dat laatste, water, was in vroegere tijden heel belangrijk voor het kasteel. De slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier de Aa zorgde ervoor dat bewoners gemakkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad. Water voor de keuken werd soms ook uit de gracht gehaald. En de wc, die kwam weer in de gracht terecht. Water is in een land als Nederland zeer actueel. Ook bij kastelen is het noodzakelijk dat er aan waterbeheer wordt gedacht.

3 kilometer
Door de QR-code op de website van kasteel Heeswijk te scannen, komt men tijdens een wandeling rond het kasteel van alles te weten over het waterbestand in deze omgeving. De wandeling start op de parkeerplaats langs de N279, bij het kruispunt van de Zuid Willemsvaart, rivier de Aa en het begin van de historische laan naar Kasteel Heeswijk. De lengte bedraagt ongeveer 3 kilometer. Aan het einde van de route kun je Bij de Barones op het terras genieten van koffie met gebak, lunch of drankje.
Het interview met Luc Eekhout is hierboven te beluisteren.