Wijkraad Veghel Zuid wil tenten inzamelen voor rampgebied

VEGHEL – De wijkraad Veghel Zuid gaat actie voeren om zoveel mogelijk tenten in te zamelen die dan naar het noodgebied in Turkije en Syrië kunnen worden gestuurd.

De wijkraad voelt zich extra betrokken bij de ramp om de Selimiye Moskee natuurlijk een prominente plaats inneemt in deze wijk. “We hebben inmiddels een eerste donatie gedaan waarvan spullen zijn gekocht en uitgedeeld. Maar we willen ook helpen bij het inzamelen van goederen die men dringend nodig heeft om te overleven”, aldus de wijkraad in een oproep op facebook.

Stevig
“Miljoenen mensen zijn dakloos geworden en slapen buiten in de vrieskou. Er is daarom veel behoefte aan stevige woontenten waar een gezin langere tijd in kan wonen. Te denken valt aan bungalowtenten, safaritenten, yurts etc. maar geen kleine dunwandige koepeltentjes of partytenten”, aldus de wijkraad.
Bedrijven en wijkbewoners wordt gevraagd om tenten in te leveren bij de moskee aan de Evertsenstraat en daar zal er dan voor gezorgd worden dat de tenten op de juist plaats terecht komen.