Wijkagent waarschuwt in 55 Plusshow voor digitale fraude

MEIERIJSTAD – Voor de uitzending van de 55 Plusshow van zondag 5 februari bezochten we het Luistercafé op de Noordkade. De avond stond in het teken van Annie M.G. Schmidt. Haar debuut van zeventig jaar geleden was voor de bedenkers van het Luistercafé aanleiding om deze Grande Dame te eren met een terugblik op haar carrière en een keuze uit haar repertoire. Na het item laten we ongetwijfeld een van haar bekende liedjes horen.

Digitale fraude
Hoe herken je een fraudeur en hoe voorkom je om door dit soort gespuis digitaal te worden beetgenomen. Daarvoor gaat wijkagent Femke Slaats van de politie eerdaags naar het St. Jozefklooster in Schijndel om belangstellenden hierover te informeren. Voordat ze daar echter naartoe gaat vertelt ze erover in onze uitzending. Niet om alles te verklappen. We hopen dat het interview met haar voor onze luisteraars aanleiding is om op maandag 13 februari naar deze voorlichtingsmiddag te gaan.

Rijke brillenmakers
Hans F Marijnissen is komende zondag de dichter die namens Schrijverscollectief Meierij het eerste uur van de 55 Plusshow afsluit met het Gedicht van de Week. Daarvóór hoor je ook nog Antoon Buiting met zijn Meierijs verhaal. Dit keer probeert hij ons te waarschuwen tegen teveel op het telefoonscherm turen. Het zou de brillenmakers alleen maar rijker maken zegt hij. Uit zijn verhaal blijkt echter dat Antoon tussen de bedrijven door zelf ook een nieuwsgierige blik werpt op zijn mobieltje. Nee, dan Sonja van den Heuvel. Zij heeft liever een boek in haar handen. Al is het alleen maar om onze luisteraars te kunnen informeren over de inhoud van mooie leesboeken die je in de bibliotheken van Meierijstad vindt.

Nederlandse inbreng
Inmiddels kennen we ook de inhoud van de playlist. Naast alle nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 prijkt daarop ook de Top 3 van 5 februari 1967. Stuk voor stuk mooie nummers met eentje van een Nederlandse zanger. Zondag allemaal te horen van 11.00 tot 13.00 uur in de 55 Plusshow via 107.1 FM en alle mediakanalen van Omroep Meierij en OSR 920.