In Wijbosch begon het 50 jaar geleden met een houten zeephelling (video)

50 jaar Jeugd Vakantie Werk Wijbosch

WIJBOSCH – Op veel plekken in Meierijstad wordt er deze dagen druk getimmerd en geknutseld. Zo ook in Wijbosch. En daar hebben ze dit jaar een bijzondere editie want daar ging deze week voor de 50e keer het Jeugdvakantiewerk van start.

Houten zeephelling
In 50 jaar is er wel het nodige veranderd zo zegt Annemarie van der Wijst. Zij is al 34 jaar vrijwilliger bij het jeugdvakantiewerk in Wijbosch: ‘De groepen zijn groter geworden. Ooit zijn we begonnen met houten zeephellingen. We doen nu wel nog steeds oud-Hollandse spelletjes zoals blikken gooien en wippen”.

Van hutten bouwen tot schminken.
De Jeugdvakantieweek in Wijbosch kent veel verschillende activiteiten. Zo worden er niet alleen hutten gebouwd maar ook vogelhuisjes gemaakt en kunnen de deelnemers zich laten schminken. Er wordt veel geknutseld van kralen rijgen tot tekenen. En voor wie dit alles thuis wil laten zien maken een drietal naaisters tasjes geheel op wens van de kinderen waarin ze de gemaakte spullen mee kunnen te nemen.

Reünie
Zaterdag wordt het Jeugd Vakantie Werk afgesloten met een reünie voor alle oud vrijwilligers en betrokkenen. Inschrijven kan op de website van jeugdvakantiewerk Wijbosch. https://www.jvw-wijbosch.nl

50 jaar Jeugd Vakantie Werk in Wijbosch
Fotograaf: Jan van Oort
Voor Fieke en Emma geen bouwdorp maar spelletjes
Foto's van 50 jaar jeugd Vakantie Werk Wijbosch