“Wij helpen bij elke digitale vraag”

MEIERIJSTAD - Van 5 tot en met 9 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. Fotograaf Ellis Rijkers en tekschrijver Hubertine van den Biggelaar portretteren deze week drie mensen die dagelijks te maken hebben met toegankelijkheid. Vandaag: de vrijwilligers van Seniorweb Veghel.

“De digitale wereld is nog niet voor iedereen even gemakkelijk te betreden. Zeker voor senioren gaat er soms een wereld open. Dat maakt ons vrijwilligerswerk bij Seniorenweb Veghel zo leuk. We willen mensen helpen om digitaal fit te worden én te blijven.

Dat doen we trouwens niet online, maar vanuit onze leslocatie in het Wijnu-gebouw. We geven hier cursussen voor groepen of invidiueel. Er is een uitgebreid aanbod: van beginners- tot opfriscursussen. Ook is er elke eerste donderdagochtend van de maand een inloopspreekuur. Dan kan iedereen tussen 9.30 en 11.00 uur binnenlopen met vragen over internet, internetbankieren, e-mail, tablet of mobiele telefoon. Daarnaast schrijven we regelmatig interessante artikelen in het blad Wijnu.

Onze gouden tip aan mensen is om te proberen zolang mogelijk zelfstandig te blijven in de digitale wereld om je heen.

Blijf digitaal vitaal! We vinden het leuk om mensen de digitale weg te wijzen. Het is altijd weer mooi om te zien dat na afronding van een cursus mensen zelfverzekerder en trots naar huis gaan. Stiekem zijn we ook best trots dat we mensen praktisch helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven in een wereld die steeds digitaler wordt. Er kan veel, maar je moet wel weten hoe je dat handig én veilig kunt doen. We willen graag onze kennis zo laagdrempelig mogelijk delen. Daarom hopen we dat meer mensen de weg naar Seniorenweb Veghel gaan vinden!”

Fotograaf: Ellis Rijkers Fotografie