Wielerseizoen gaat weer van start; ook in Schijndel

SCHIJNDEL - Het is maart, en dat betekent dat het wielerseizoen weer is begonnen. Traditiegetrouw wordt in Schijndel daarom op 10 maart de Omloop van Schijndel verreden. Volgens organisator Wielervereniging Schijndel hebben 300 renners zich aangemeld voor de wielerronde, iets minder dan vorig jaar, toen er 350 renners aan de start verschenen.

De wielerdag bestaat uit drie verschillende wedstrijden. 's Ochtends is het eerst de beurt aan de nieuwelingen, jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Vervolgens is het rond de middag aan de junioren en 's middags sluiten de beloften en amateurs de wedstrijddag af.

Het parcours is bijna hetzelfde als vorig jaar. Het is een ronde van 3,3 kilometer, en de start en finish liggen weer op de Madame Curieweg, ten hoogte van hoofdsponsor Jozon op industrieterrein Duin II. Het parcours loopt nog steeds over het industrieterrein, maar de lus over de Vlagheide is groter geworden.

De eerste wedstrijd wordt om 10.45 verreden, en de toegang is gratis. Parkeren kan bij Van Aarle Groente en Fruit aan de Van Leeuwenhoekweg.