Wie wordt verspillingsvrije held van Meierijstad?

MEIERIJSTAD – Wie wordt de verspillingsvrije held van Meierijstad? In de week van 7 tot en met 13 september is het de Verspillingsvrije week. Dan wordt ook de held gekozen en daarvoor kunnen mensen zich aanmelden.

Ben of ken jij iemand die slim boodschappen doet, handig eten bewaart of een echte kliekjeskoning(in) is? Meld je dan aan en doe mee. Een professionele jury kiest de winnaar.

In de Verspillingsvrije week van 7 tot en met 13 september komen consumenten in actie voor een verspillingsvrije voedselketen.

“Als we samen minder voedsel verspillen, is dat goed voor het klimaat en voor onze portemonnee. Ook de gemeente Meierijstad doet mee. Onze gemeente heeft duurzaamheid en innovatie hoog op de agenda staan én is een echte food gemeente. Een verspillingsvrije voedselketen past in dat plaatje. Wij doen dan ook graag mee aan de Verspillingsvrije week”, aldus wethouder Jan Goijaarts.

Soep van restjes groenten

Veel ondernemers in Meierijstad nemen al het voortouw als het om verspillingsvrij gaat. Om een paar voorbeelden te noemen: soep van restjes groenten, drankjes van aardbeien die de supermarkt niet halen en een restaurant met een eigen moestuin.

De oproep aan inwoners van Meierijstad is om aan te sluiten bij de beweging naar een verspillingsvrij voedselsysteem.

Wie zich aan wil melden moet een filmpje maken van maximaal één minuut Dat moet voor 13 september op de gemeentelijke Facebookpagina of de gemeente Twitterpagina staan met de hastags #verspillingsvrijeheld en #meierijstad.


Een jury met daarin wethouder Jan Goijaarts, Marie-Louise Raats van zacht fruitteler Genson en directeur Toine Timmermans van Samen Tegen Voedselverspilling kiest de verspillingsvrije held van Meierijstad. De winnaar krijgt een verspillingsvrije lunch voor vier personen.