Wie wil mag het zelf zeggen

MEIERIJSTAD – Wist u dat verspreid door heel Nederland meer dan 1.000 bridgeclubs aangesloten zijn bij de Nederlandse Bridge Bond? Eén daarvan is BC De Neul in Sint-Oedenrode. Deze bridgeclub telt meer dan 80 leden en houdt iedere maandag haar verenigingsavond in zorgcentrum Odendael. Men zoekt nieuwe aanwas. In deze bijzondere tijd doet dat elke vereniging en zouden we er de hele 55 Plusshow mee kunnen vullen. Omdat bridge toch een bijzondere tak van denksport is, praten we erover met voorzitter Mariële Knippen.

Verhaal van het Kanaal
Bijzonder is ook de viering van 200 jaar Zuid-Willemsvaart. Daarom staat dit belangrijke vaarwater de komende week extra in de belangstelling bij Omroep Meierij. Op verzoek van hoofdredacteur Jan de Jong kwam René Bastiaanse - je weet wel de enthousiaste verteller uit de Wandeling op Omroep Brabant – met cameraman Leon deze kant uit om Het Verhaal van het Kanaal te vertellen. Hiervan zijn 5 afleveringen gemaakt die van 11 t/m 15 juli door Omroep Meierij worden uitgezonden. Jan de Jong geeft een toelichting.

Spektakel tijdens Blauwe Uur
In Erp nadert het Blauwe Uur ter ere van 200 jaar OBK. Deze muziekvereniging bestaat nu al weer 2 jaar langer, maar vanwege corona moest het feest worden uitgesteld. Jan van de Wijdeven, al meer dan 60 jaar lid van OBK, vertelt in onze uitzending wat de stand van zaken is. Of er nog kaartjes te koop zijn voor dit spektakelstuk dat op 16 en 17 juli in alle vroegte bij het ochtendgloren te zien en te horen is.

Heb jij nog nieuws?
In Hé Goade Mee kijken we in het tweede uur van ons programma vooruit naar activiteiten die zondagmiddag en eventueel verderop in de week op de agenda staan. Eentje hebben we al binnen. De Open Imkerijdag van bijenvereniging Bijerijstad. Heb je zelf nog een interessant idee dat de aandacht kan gebruiken, laat het ons snel weten via 55plusshow@omroepmeierij.nl

Muziek
We zenden de 55 Plusshow iedere zondag van 11.00 tot 13.00 uur uit op 107.1 FM, DAB+ en via de mediakanalen van Omroep Meierij. In die 2 uur is er ook voldoende ruimte voor onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en dichter Louis van Londen om hun zegje te doen. Bovendien beloven we tussen de verhalen door hele mooie muziek te draaien uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Compleet met een Brabants Kwartierke en de Top 3 uit Vervlogen Tijden. Genoeg reden om te luisteren?