Wie wil er over zijn duurzame huis vertellen?

Gemeente roept mensen op mee te doen aan duurzamehuizenroute

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad zoekt huiseigenaren die in een duurzaam huis wonen en hun ervaring willen delen met anderen.

Volgens de gemeente zijn die verhalen zijn inspirerend voor inwoners en helpen ze hen op weg bij energiezuinig wonen. Huiseigenaren kunnen hun woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl en hun ervaringen delen, hun aanpak omschrijven en vertellen over het resultaat.

Duurzame huizenroute

Wie het leuk vindt, kan zijn woning daarnaast ook openstellen voor bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november, of meedoen aan de verkiezing.

Alle kennis en ervaringen op het gebied van duurzaam wonen zijn welkom: van het aanbrengen van radiatorfolie, de opbrengst van zonnepanelen tot het (ver)bouwen van een energiezuinig huis. Ook het bespreken van de voorbereidingen en toekomstplannen helpt mensen bij het zetten van de eerste stappen.

Bezoekers schrijven zich tevoren in, zodat er maximaal zes bezoekers tegelijk in de woning aanwezig zijn.

Dit jaar vindt ook de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Tot 20 september kunnen mensen hun huis aanmelden via het platform en meedoen met de verkiezing. De woningen worden per categorie door een jury beoordeeld op onder meer klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik.

LEES OOK: Duurzame maatregelen genomen; deel je kennis met anderen