Wie wil er meehelpen de hopoogst binnen te halen?

SCHIJNDEL – De dagen worden weer iets korter en dat betekent dat de hop geoogst moet worden. Vanaf maandag 31 augustus begint het hopplukken op het veld bij de Schaapskooi in Schijndel. Wie mee wil helpen is welkom.

Drie weken lang moet er honderd kilo aan hopbellen van de ranken worden gehaald. Direct na het plukken worden de bellen gedroogd boven de oven in de hop-est. Daarna worden er pallets van gemaakt en worden ze verpakt.

Veel handwerk

Eeuwenoude traditie

Het plukken van de hop gebeurt met de hand. Normaal gesproken doen de vrijwilligers van de Schaapskooi dat. Dit jaar willen zij iedereen in de gelegenheid stellen mee te helpen. Enerzijds om het werk voor de vrijwilligers te verlichten. Maar ook om iedereen de kans te geven te ervaren hoe deze eeuwenoude traditie werkt. De hop te voelen, te ruiken en mee te werken aan dit onderdeel van een heerlijk biertje.

Wie mee wil helpen kan zich zich aanmelden bij Huub Lackamp (06-52308374 of hlackamp1@gmail.com). Het plukken gebeurt op weekdagen van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16 uur.

Op 13 september is er het jaarlijkse hopoogstfeest waar ook de nieuwe slogan voor het carnavalsseizoen bekend wordt gemaakt.

Tags