Wie wil er een EnergyParty organiseren?

MEIERIJSTAD - De gemeente Meierijstad zoekt 25 inwoners die het leuk vinden een online EnergyParty te houden.

Zo’n party lijkt nog het meest op de ouderwetse Tupperwareparty. Iemand nodigt een aantal vriendinnen en een dame van Tupperware uit. Onder het genot van koffie en cake en soms een sherry brengt de colportrice haar waar aan de vrouw.

Een Energyparty is min of meer op die leest geschoeid. Het grootste verschil is dat de vriendengroep niet verleid wordt nuttige huishoudelijke producten te kopen maar energiebesparende tips uit te wisselen. Het tweede belangrijke verschil is dat de Energyparty online is, want zoveel mensen rond de tafel dat gaat nu niet.

Er zijn al Energyparty’s gehouden met bijvoorbeeld buurt- of straatgenoten. Bijna alle deelnemers vinden naderhand de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips tot aan zonnepanelen of isolatie.

Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s. Mensen die zich opgeven nodigen rond de acht buurtgenoten uit om mee te doen. Tijdens de avond bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden.

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op buurkracht.nl/energyparty. Inwoners van Meierijstad die interesse hebben kunnen zich hier ook aanmelden.