Wie wil een sportprothese uitproberen?

MEIERIJSTAD – Sporten is gezond en leuk. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen met een beperking. De provincie Noord-Brabant biedt vijf kinderen en vijf volwassenen die een half jaar een sportprothese willen uitproberen.

De provincie is samen met Uniek Sporten Brabant een proef gestart met het uitlenen en uitproberen van sportprotheses. Deelnemers krijgen een tijdelijke maatwerk-sportprothese aangemeten en worden begeleid. Op deze manier wil de provincie de drempel om te gaan sporten verlagen. Het aanmeten en aanschaffen van een sportprothese is namelijk een intensief proces en kostbare investering.

Uniek Sporten Brabant

Mensen met een prothese die nog op zoek zijn naar een passende sport kunnen contact opnemen met Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden iedereen met een beperking of chronische aandoening gratis ondersteuning bij het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit. Daarnaast ondersteunen ze ook bij andere beweegvragen, zoals het zoeken van een sportmaatje, het aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financiële voorzieningen.

Kinderen of volwassenen die zich willen aanmelden voor het uitproberen van een sportprothese kunnen zich aanmelden via info@unieksportenbrabant.nl.