Wie wil de nieuwe stadsdichter van Meierijstad worden?

MEIERIJSTAD – Stadsdichter Rick Terwindt zwaait na vijf jaar af in Meierijstad. Bibliotheek Meierijstad en festival Fabriek Magnifique gaan samen met de gemeente Meierijstad op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Potentiële stadsdichters kunnen zich tot 1 april aanmelden.
Rick Terwindt geeft na vijf jaar het stokje als stadsdichter door.

Alle gebeurtenissen samen in Meierijstad – of het nu gaat om herdenken, decoreren, onthullen of vieren – dragen bij aan de identiteit van de gemeente. De stadsdichter kan volgens de gemeente met een positieve inbreng deze identiteit versterken en verder uitdragen. Dichten kan onder meer met poëzie, spoken word of verhalen uit de nabije omgeving.

Ambassadeur
De stadsdichter verwoordt volgens gemeente Meierijstad niet alleen het gezamenlijke gevoel, maar ook de ideeën van een enkeling. Daarmee is de dichter een ambassadeur van Meierijstad en de letterlijke woordvoerder van de gemeente en al haar inwoners. De afgelopen vijf jaar was Rick Terwindt uit Vorstenbosch de stadsdichter.

Op 5 juli 2024, de vrijdagavond van Fabriek Magnifique, zit zijn termijn er op. Hij geeft dan het stokje door aan een nieuwe stadsdichter. En dus zijn gemeente, bibliotheek Meierijstad en festival Fabriek Magnifique op zoek. Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek.