Wie kent deze nepkoerier

SINT-OEDENRODE - Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van de Brabantse politie roept hulp in bij het oplossen van een spoofing zaak. Hierbij werd een dame op leeftijd voor ruim duizend euro opgelicht. Mevrouw werd eerst gebeld door een nep bankmedewerker waarna de man op bijgaande foto aan de deur kwam om haar bankpas met pincode op te halen. Hij maakte hiervan even later misbruik bij de Geldmaat op de Nieuwstraat in Son en Breugel. Laat de politie weten als je hem herkent.

De bejaarde dame werd op 8 augustus 2022 rond 14.00 uur gebeld door een oplichter die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Volgens hem was er een groot geldbedrag van haar rekening geschreven, maar hij zou dat wel voor haar fiksen en een nieuwe bankpas voor haar regelen. Dan moest ze wel haar huidige pas met pincode afgeven aan zijn collega, ook een oplichter dus, die hij bij haar thuis langs zou sturen.

Opsporingstiplijn
Mevrouw gelooft het verhaal en doet wat er van haar gevraagd wordt. De man op de afbeeldingen komt dan dezelfde dag om 16:45 uur bij haar thuis in Sint Oedenrode haar bankpas ophalen. En rond 17:15 uur staat hij met haar pas te pinnen in Son en Breugel.
Herken je hem? Help dan mee om deze zaak op te lossen. Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem bellen? Bel: 0800-7000.

Wie herkent deze nepkoerier
Fotograaf: Bureau Brabant