Wie helpt mee de eigen buurt te verduurzamen?

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad zoekt betrokken burgers die samen met Buurkracht hun buurt willen verduurzamen. Verspreid over de gemeente zijn er de komende tijd informatiebijeenkomsten. Daarnaast is er een onlinebijeenkomst op 5 oktober.


Op deze informatiebijeenkomsten horen bewoners welke energiebesparende maatregelen voor hun buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe je samen met buren aan de slag gaat om een collectieve actie te realiseren. De gemeente organiseert samen met Stichting Buurkracht deze bijeenkomsten.

De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Zoals een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams communicatiematerialen, zoals posters en flyers, om medeburen enthousiast te maken.


Geïnteresseerde bewoners kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst via buurkracht.nl/meierijstad. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht.