Wie doet mee aan ‘Heel Veghel kookt’?

VEGHEL – Voor wie nog niet precies weet welk goed voornemen men op 1 januari 2023 wil uitspreken is het onderstaande wellicht een idee. Op woensdag 25 januari staat Heel Veghel Kookt op de agenda. De organisaties Stichting Met je Hart en ONS welzijn komen graag in contact met mensen die het leuk vinden om voor een ander iets te koken. Zeker in deze stille donkere maanden is het fijn om niet alleen te zijn.

Het is de bedoeling dat op vijftig verschillende plaatsen in Veghel en in de kerkdorpen één of meerdere oudere(n) een gezellige avond hebben door samen te koken, een lekkere maaltijd te nuttigen en vooral gezellig te buurten. Het project is opgezet om ouderen uit de vergetelheid te halen of houden, aandacht te hebben voor elkaar, een hart onder de riem te steken, en ze een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. Dit is al vijf jaar een enorm succes.

Ontmoeten en aanspraak
Heel Veghel Kookt, verbindt op deze manier mensen met elkaar. Soms zijn het onbekenden van elkaar die in de buurt wonen. Het is fijn wanneer mensen ook daarna elkaar spontaan nog kunnen ontmoeten en even aanspraak hebben. Daarvoor is de organisatie op zoek naar mensen, echtparen, en of gezinnen die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden kunnen worden bereid bij de ouderen thuis. Maar de kok mag de gasten ook thuis ontvangen. Het is natuurlijk ook heel gezellig als de kinderen mee eten.

Waardebon
Uit ervaring weet Esther de Bie van ONS Welzijn dat dit leuke verrassende gesprekken biedt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het hoeft geen ‘haute cuisine’ te zijn. De lekkere en gezonde maaltijd kan volgens Esther door iedereen bereid worden. Jumbo Foodmarkt Noordkade sponsort de boodschappen. Dit jaar niet met een tas vol ingrediënten maar met een waardebon waarmee je zelf boodschappen kunt doen en klaarmaakt wat je zelf wilt. Dit jaar is er tevens een mooie samenwerking met het Fioretticollege. Ook zij gaan de ouderen dit jaar lekker verwennen.

Aanmelden
Inschrijven kan tot en met 11 januari via de link: https://www.ons-welzijn.nl/evenementen/actueel/heel-veghel-kookt Na de inschrijving volgt contact met de organisatie. Vragen? Bel dan naar 088-3742525.

Impressie
Ook in 2021 deden veel thuiskoks mee aan ‘Heel Veghel kookt’. Omroep Meierij maakte hiervan bijgaand verslag.