Wethouder schrikt van tachtig mensen zonder vaste verblijfsplaats

MEIERIJSTAD – In de gemeente Meierijstad zijn tachtig mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Dat wil niet zeggen dat die mensen dakloos zijn. Ze wonen voornamelijk in opvangcentra voor daklozen in Den Bosch of tijdelijk op recreatieparken.

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Rik Compagne op vragen van politieke partij Hart. Compagne is geschrokken van het aantal. Hij wil dat zoveel mogelijk van die mensen uiteindelijk een opvangplek krijgen in de eigen gemeente. In het gemeentehuis denken ze daarover na, maar de plannen zijn nog niet zo concreet dat ze al naar buiten kunnen.

De mensen die tot de groep dak- en thuislozen behoren zijn niet allemaal zwervers of drugsverslaafden. “Het zijn ook mensen die domweg pech hadden in hun leven en daardoor hun huis zijn kwijtgeraakt. Het wil niet zeggen dat ze nu onder een brug slapen. Ze hebben wel een dak boven hun hoofd, maar ons doel is dat ze uiteindelijk weer een vaste eigen plek krijgen,” aldus Compagne.

De gemeente Meierijstad betaalt gewoon mee aan de regionale voorzieningen in bijvoorbeeld Den Bosch. “Dat werkt ook wel, maar wij willen ook graag onze eigen verantwoordelijk nemen, ”aldus de wethouder.

Wethouder Compagne