Wethouder gaat mét DJ langs bij ‘fietsminded’ bedrijven (video)

De werknemer uit de auto krijgen en op een fiets zetten. Dat is het doel van de SJEES on Tour Meierijstad van Ons Brabant Fietst.
Fotograaf: Paul van Asseldonk

VEGHEL - Ons Brabant Fietst organiseerde donderdagmiddag de SJEES on Tour Meierijstad. Deze kleurrijke fietskaravaan trekt door heel Brabant en deed vandaag Meierijstad aan. Doel van de tour is aandacht vragen voor de fiets. En in het bijzonder voor meer Brabantse werknemers op de fiets.

De overheid zet al steeds meer in op de fiets als logische vervoerskeuze en Brabantse werkgevers worden daarbij als onmisbare schakel gezien. Het evenement werd afgetrapt door wethouder mobiliteit Jan van Burgsteden op de Markt in Veghel. Hij fietste in de karavaan, aangevoerd door een fiets-dj, naar organisaties en bedrijven met stevige fietsambities. In Meierijstad werden het Zwijssen College, de Noordkade en pakketbezorger GroenBezorgen bezocht. Op de verschillende locaties ondertekenden vertegenwoordigers ervan een manifest om meer de fiets te gaan gebruiken.

Winst behalen met fietsen
Voor de wethouder was het een logische keuze om mee te fietsen in de karavaan: “In de ochtend- en avondspits loopt het verkeer dagelijks vast op de wegen in en rondom Meierijstad. Bedrijven in Meierijstad en hun werknemers hebben daar veel last van. We kunnen op de korte termijn de meeste winst behalen met meer fietsen. 50% van de werknemers die binnen 10 km van het werk woont, reist nu nog per auto. Daarom zetten Platform Ondernemend Meierijstad en gemeente Meierijstad met een werkgeversaanpak meerjarig in op fietsstimulering. Als gemeente investeren we vooral in goede voorzieningen voor fietsers zoals bijvoorbeeld onze nieuwe snelfietsroute Uden-Veghel en in voorlichting aan het brede publiek. De Sjees on Tour is een mooie manier om het fietsen te promoten en ik vind het bemoedigend dat verschillende bedrijven daar vandaag ook hun schouders al onder zetten.”

Ook directeur Barbara Baelemans (r) van het Zwijssen College en Fioretti College in Veghel zet zich in om medewerkers en leerlingen vaker de fiets te laten pakken.
Fotograaf: Paul van Asseldonk