Wereldwinkel Veghel bijna 'uitverkocht' en sluit volgende week al

VEGHEL - De wereldwinkel in Veghel gaat volgende week woensdag, 24 november, al definitief dicht.
Eerder was aangekondigd dat de wereldwinkel per 31 december zou sluiten, maar die aankondiging en de daarop volgende 'uitverkoop' is zo succesvol geweest dat nu al een groot deel van de winkelvoorraad is verkocht.
Daarom zal de wereldwinkel volgende week dinsdag en woensdag nog open zijn voor de laatste verkopen en daarna komt er voorgoed een einde aan de wereldwinkel Veghel.

Volgens Wilma van Asseldonk van de wereldwinkel heeft het ook nog een rol gespeeld dat met de eigenaar van het pand een goede afspraak kon worden gemaakt over het eerder beëindigen van de huurovereenkomst. Wat er nu met het pand gaat gebeuren, dat eerder onderdeel was van de brasserie ter plekke en door een 'simpel wandje' daarvan gescheiden is, weet Van Asseldonk niet.

Lock down
De wereldwinkel is in financiële problemen gekomen door de lock-down vorig jaar, mede omdat er geen overheidssteun mogelijk bleek.
Van Asseldonk noemt het jammer dat er nu een einde komt aan de wereldwinkel, maar wil de sluiting niet helemaal toeschrijven aan de corona-crisis. Er is toch veel veranderd als je de situatie van nu vergelijkt met 30 jaar geleden toen we begonnen en fair-trade produkten, om maar eens wat te noemen, zijn nu overal verkrijgbaar".