Wereldkankerdag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Zondag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de impact van kanker. Gelukkig zijn er in Nederland tal van organisaties die ondersteuning en zorg bieden aan mensen met kanker en hun naasten.

De 11 met Els
Ook in Meierijstad is dat het geval. Zo was Elsbeth Slippens, de oprichtster van online platform Shit or Shine, de hele week al via Facebook te zien met de 11 van Els. Gratis trainingen die gericht zijn op een beter herstel. We praten hierover zondag met Elsbeth in de 55 Plusshow.

Wereldkankerwinterfair
Ook in Sint-Oedenrode probeert Oncologie Zorgnetwerk De Meierij kankerpatiënten met de beste zorg te ondersteunen. Bij gezondheidscentrum De Meierij aan de Borchmolendijk 1 kun je zondag hierover je licht opsteken tijdens de Wereldkankerwinterfair die van 11.00 tot 15.00 uur wordt gehouden. Daar is ook Marloes Goossens aanwezig, die de luisteraars meer kan vertellen.

Tegeltjeswijsheid
Zangeres en Theatermaker MarieChristien heeft op de grens van Mariaheide en Uden een thuistheater. Over enkele weken kun je bij haar op de koffie als zij haar programma Tegeltjeswijsheid ten gehore brengt. Hoe je hiervoor aan kaartjes kunt komen, vragen we zondag aan MarieChristien zelf.

Gitaarliefde
En dan wijzen we natuurlijk ook op onze eigen theatermakers in de 55 Plusshow. Antoon Buiting doet tijdens een dokterbezoek ideeën op voor zijn Meierijs Verhaal en Sonja van den Heuvel heeft nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad. Over een amoureuze verhouding met een gitaar krijgen we te horen van Renate Spierdijk tijdens haar Gedicht van de Week.

De muziek komt voor rekening van het 55 Plusshowteam. Met nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90, gelardeerd met een vleugje carnavalsklanken. Zondag 4 februari van 11.00 tot 13.00 uur te horen op 107.1 FM en de mediakanalen van OSR920 Omroep Meierij.