Wereldcinema en Beatles Dag in Het Gasthuis

SCHIJNDEL - Iedere laatste dinsdag van de maand staat bij Filmclub Schijndel in het teken van wereldcinema. Op 28 maart wordt een film vertoond die zich afspeelt in een streng islamitische staat. Met prachtig, kleurrijk camerawerk laat de film de verbondenheid zien van vrouwen in hun verzet tegen de strenge wetten en de traditionele machtsstructuren. Ondanks het zware thema een positieve, warme film.

Te zien in Het Gasthuis, aanvang 20.00 uur. Reserveren kan alleen online via www.schijndelfilm.nl. Leden betalen €6,oo, niet-leden €7,50.

Beatles Dag met Two of Us
Op zaterdag 25 maart organiseert Filmclub Schijndel een Beatles Dag in Het Gasthuis. Middag en avond staan volledig in het teken van het beroemde viertal uit Liverpool. Toegang is gratis, met vrije inloop vanaf 13.30 uur. Je kunt luisteren naar muziek en er is een mogelijkheid om jouw kennis van de Beatles te testen in een quiz. Er worden slideshows en documentaires vertoond, en er is een tentoonstelling met Beatles spullen en boeken. Samen met Azing Moltmaker, oprichter en eigenaar van het grootste Beatles museum ter wereld in Alkmaar wordt een tafel met merchandise ingericht.

Liveoptredens Two of Us
Op de achtergrond is de hele middag een radio-uitzending te horen van de Beatles Dag die Radio Veronica uitzond op 29 februari 1972. Om 14:30 uur en om 16:30 uur kun je genieten van liveoptredens van Two of Us uit Boxtel. Zij begeleiden zichzelf op gitaar en spelen (verzoek)nummers van de Beatles.

Verplicht reserveren
Om 15:30 uur kun je aanschuiven bij de quiz, en maak je kans op een mooi prijsje. Om 20.00 uur is de hoofdfilm te zien. Reserveren hiervoor is verplicht, via de website www.schijndelfilm.nl. Daar vind je ook meer informatie over de film. Je betaalt alleen de reserveringskosten van € 0,50. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 06-30206565.