Welzijn de Meierij wil zoveel mogelijk activiteiten door laten gaan

'Als samenleving staan we voor een grote opgave'

MEIERIJSTAD – Ondanks de strenge coronamaatregelen wil Welzijn de Meierij zoveel mogelijk activiteiten in aangepaste vorm voortzetten.

Groepsactiviteiten, waaronder ontmoetingen en cursussen worden voor kleinere groepen aangeboden. Ook de dagbesteding blijft doorgaan. “Omdat het belangrijk is om elkaar binnen een veilige omgeving, te ontmoeten,” aldus Welzijn de Meierij.

Meeleven met kwetsbaren

De welzijnsorganisatie maakt zich wel zorgen. In een verklaring schrijft Welzijn de Meierij onder meer: “Het coronavirus heeft Nederland in z’n greep. Dit baart ons zorgen, en doet ons vooral meeleven met alle ouderen, zieken en andere kwetsbaren. Als samenleving staan wij hierin gezamenlijk voor een grote opgave. Welzijn De Meierij doet in samenwerking met haar samenwerkingspartners waaronder ONS welzijn, Farent, Mee en Lumens alles wat mogelijk is wanneer onze medemens er zelf (even) niet uitkomt, in de vorm van aandacht, hulp en ondersteuning.”

Luisterend oor

Iedereen die een vraag heeft, behoefte heeft aan een luisterend oor of iets wil betekenen voor de medemens kan contact opnemen met Welzijn De Meierij, telefoon n 073-5441400 Mensen kunnen ook binnen lopen bij het Spectrum, Steeg 9f in Schijndel of in Sint-Oedenrode bij Odendael, Odendael 3 of in Mariendael bij het jongerencentrum.

Welzijn de Meierij in het Spectrum