Welzijn De Meierij en ONS Welzijn gaan fuseren

MEIERIJSTAD – Welzijn De Meierij en ONS Welzijn gaan samen de krachten bundelen. Het doel is om de gezamenlijke dienstverlening voor de inwoners van Meierijstad verder te optimaliseren en door te ontwikkelen.

Deze beslissing volgt op een grondig onderzoek uitgevoerd in het afgelopen jaar, waarbij de potentieel positieve impact van een fusie duidelijk naar voren kwam. De fusie vindt gefaseerd plaats, waarbij per 1 juli aanstaande Welzijn de Meierij zich voegt bij Lentl, een groep van sociaalwerkorganisaties waartoe ONS welzijn al bij hoort. Vervolgens wordt op 1 januari het Meierijstad-deel van ONS welzijn samengevoegd met Welzijn De Meierij, wat leidt tot de vorming van één organisatie.

Deze fusie moet de lokale verbondenheid versterken en de krachten bundelen op het gebied van expertise, vakmanschap, partnerschap en bedrijfsvoering, met als doel een duurzame en effectieve bijdrage te leveren aan de welzijn van alle inwoners van Meierijstad.

Nieuwe directeur
Verder is bekendgemaakt dat Ralph Koenis naast zijn rol als directeur bij ONS welzijn, directeur van de nieuwe organisatie wordt. Huidige directeur-bestuurder Trix Cloosterman van Welzijn De Meierij neemt eind juni 2024 afscheid en heeft zich niet beschikbaar gesteld voor de functie binnen de nieuwe organisatie.