Weinig succes voor voetbalclubs Meierijstad

MEIERIJSTAD - Er kwamen dit weekend zes voetbalclubs in actie tijdens de nacompetitie. Hoe verging het ze? Hieronder zijn de uitslagen van de wedstrijden te vinden.

SC Genemuiden* (wns) – Blauw Geel ‘38/JUMBO: 4-3 (totaal 7-7)
Het promotiesprookje van Blauw Geel ’38 eindigde op zaterdag in Genemuiden. Nadat de Veghelse ploeg in eigen huis een 4-1 voorsprong bijna geneutraliseerd zag worden (4-3), ging het op bezoek bij Genemuiden in extremis fout. Nadat de ploeg van trainer Verbunt de openingstreffer wist te maken, was Genemuiden 2 keer trefzeker. Er moest verlengd gaan worden.

In de verlening leek het al mis te gaan voor Blauw Geel ’38. Genemuiden maakte de 3-1, en daarna de 4-1. De aansluitingstreffer van de Veghelse club leek te laat te komen. Totdat Bram Besems in de laatste minuut van de blessuretijd van de tweede verlening alsnog de 4-3 maakte. En dus moesten er penalty’s genomen worden. Blauw Geel ’38 mistte de eerste. Genemuiden zelfs de eerste twee. Daarna bleven beide ploegen hun penalty’s scoren. Hierdoor was het aan aanvoerder Migiel Zeller om de beslissende strafschop te scoren en Blauw Geel naar de finale te schieten. De druk leek hem echter te veel te worden en hij schoot ver over. Lars Loermans moest in de Sudden Death zijn ploeg overeind houden, maar zijn elfmeterpoging werd gestopt. Genemuiden gaat na een meeslepend tweeluik naar de finale.

DAW Schaijk* – Rhode/VSB: 3-1 (na verlenging)
Ook voor Rhode/VSB eindigde de race om promotie dit weekend. De Rooise ploeg ging op bezoek bij DAW Schaijk. Het was DAW dat het sterkst aan de wedstrijd begon. De thuisploeg kreeg in het eerste kwartier een aantal kansen. Daarvan werd er geen benut. Rhode kwam beter in de wedstrijd en kon gedurende de eerste helft ook wat speldenprikjes uitdelen. Tot doelpunten kwam het echter niet in de eerste helft. Door een zware blessure van Glenn van Lieshout lag de wedstrijd zelfs bijna een uur stil.

De tweede helft was nog amper aan de gang toen het eerste doelpunt viel. DAW was scherp uit het kleedlokaal gekomen en wist de 1-0 te scoren. Even later was er opnieuw een hachelijk moment voor Rhode, maar de schade bleef beperkt. De uitploeg moest de aanval zoeken en dat deed het ook. Het harde werken van Rhode werd uiteindelijk beloond. Tijn van de Vorstenbosch passeerde de DAW-keeper en bracht de stand op 1-1. Dat bleek het laatste wapenfeit van de reguliere speeltijd. Tijd voor de verlenging.

Beide ploegen maakten nog aanspraak op de finale, maar het was DAW dat aan het langste eind trok. Een afstandsschot van DAW trof doel, 2-1. Rhode kwam op 2-2, maar de grensrechter overrulede de scheids, waarna deze het doelpunt afkeurde. DAW gooide vlak voor tijd de wedstrijd op slot, 3-1. DAW Schaijk mag de finale om promotie naar de eerste klasse spelen. Rhode zag ook komend seizoen weer aantreden in de tweede klasse.

WEC – HBSV*: 1-2
In de jacht naar promotie naar de derde klasse, mocht WEC zondag in eigen huis aantreden tegen HBSV. Beide ploegen waren op papier gelijkwaardig, maar de Wijbossche ploeg kon genieten van het thuisvoordeel. Toch was het de uitploeg uit Venlo die na 90 minuten aan de goede kant van het scorebord zou staan. Na een goed seizoen met een tweede plaats in de reguliere competitie, weet WEC zich niet te belonen met promotie, waardoor het volgend seizoen wederom in de vierde klasse zal uitkomen.

S.V. Leunen – RKVV Keldonk: 3-3
Voor RKVV Keldonk is er nog van alles mogelijk na de uitwedstrijd tegen S.V. Leunen. Na een ruime achterstand bij rust (3-1), wist de ploeg in de tweede helft langszij te komen.

Het liep in de eerste helft totaal niet bij Keldonk. Leunen overtrof de uitploeg in ieder aspect. Keldonk kwam amper tot aan de zestien meter van Leunen. De eerste keer dat ze dit wel voor elkaar kregen was het gelijk raak; Jan van de Acker tekende voor de 0-1. Het spel werd er aan Keldonkse zijde niet beter op en nog voor rust wist Leunen drie keer te scoren.

In de tweede helft kwam Keldonk wat beter voor de dag, terwijl Leunen in elkaar leek te zakken. Keldonk kreeg vroeg in de tweede helft een penalty. Deze werd binnengeschoten. Keldonk was terug in de wedstrijd en rook bloed. Topscorer Koen van Deurzen lag echter aan de spreekwoordelijke ketting. De 3-3 kwam dan ook uit onverwachte hoek. Pieter Verbruggen stoomde op aan de linkerflank en stipte de bal over de keeper. Leunen was klaar voor de slacht, maar Keldonk maakte daar geen gebruik van. Aanstaande zondag zullen beide ploegen elkaar treffen in Keldonk. De winnaar zal promoveren naar de vierde klasse.

Boskant – Constantia: 1-0
VV Boskant heeft aardige zaken gedaan in haar strijd om lijfsbehoud. De eerste wedstrijd in het tweeluik om een plek in de vierde klasse, werd met 1-0 gewonnen. Met deze uitslag kunnen de Boskantenaren aanstaande zondag met vertrouwen afreizen naar Wanroij. Een gelijkspel zal dan voldoende zijn om ook volgend seizoen weer vierde klasse te spelen.

RKSV Boerdonk – FC De Rakt: 1-6
Voor RKSV Boerdonk lijkt degradatie naar de vijfde klasse onafwendbaar geworden. De nummer 10 van de zondag vierde klasse G ging in eigen huis roemloos ten onder tegen FC De Rakt. Na 90 minuten waren de cijfers duidelijk. 1 voor Boerdonk, 6 voor De Rakt. De tweede wedstrijd, die komende zondag in Uden op het programma staat, lijkt hiermee een formaliteit. Boerdonk zal zich moeten opmaken voor een seizoen in de vijfde klasse.