Wegen in Rooi gaan flink op de schop

SINT-OEDENRODE – Afsluitingen en omleidingen: daar krijgt Rooi het komende jaar veelvuldig mee te te maken. De komende maanden gaan een aantal wegen flink op de schop. De overlast dient een goed doel: met de herinrichtingen en aanpassingen moet de verkeersveiligheid én bereikbaarheid verbeteren.

Fietsers voorrang

Alle rotondes in de bebouwde worden aangepast. Dit zijn de rotondes aan de Kortestraat, Alfred Nobelstraat, Oostelijke/Noordelijke Randweg, Ollandseweg, Borchmolendijk, Hertog Hendrikstraat, Zuidelijke randweg/Nijnselseweg, Sloef en Leunestraat. Fietsers krijgen voortaan voorrang op deze rotondes. Dat is veiliger en sluit aan bij de landelijke richtlijnen. Het betekent wel dat de rotondes tot en met oktobver om de beurt een week dichtgaan. Op de Oostelijke Randweg () komt ter hoogte van de Dommel een nieuwe 2-fasenoversteek voor fietsers en voetgangers; dat sluit aan bij de aanpassing van de onderdoorgang van de A50 waardoor een goede verbinding ontstaat tussen Kerkdijk-Noord en de oostzijde van de A50.

Fietspad Bobbenagelseweg

Het fietspad langs de Bobbenagelsweg wordt in september vervangen. Dan zal ook de rijbaan voor 3 weken afgesloten worden voor doorgaand verkeer.

Overige werkzaamheden

Een flink aantal wegen krijgt een nieuwe inrichting. Omdat de straat dan toch afgesloten wordt, wordt soms ook de riolering vervangen en er een aparte afvoer voor regenwater gemaakt. Ook dat zullen weggebruikers merken, omdat er omleidingen en afsluitingen zijn. De Koninginnelaan en de Boskantseweg worden tot en met december in delen afgesloten. De Gerbrandystraat, Schijndelseweg en Everstestraat gaan in het najaar ook flink op de schop.

Een overzicht van de wegwerkzaamheden die de komende tijd in Rooi op de planning staan.