Weergoden zijn Zwijsen feestgangers gunstig gezind (video)

VEGHEL – Gooiden de weergoden tijdens de Gala-avond voor de eindexamenkandidaten van het Fioretticollege dinsdagavond nog roet in het eten, een dag later waren zij hun leeftijdgenoten van het Zwijsencollege gunstiger gezind. Het was droog, de zon liet zich zien en de temperatuur was navenant. Waardoor de galatocht door het centrum van Veghel richting Noordkade de glans kreeg die het verdiende.

Vanaf het parkeerterrein van Vlas en Graan trok een bonte stoet van limousines, bijzondere voertuigen, traktoren, een bus, motor en duofiets met de circa 250 in galakleding gestoken Zwijsenleerlingen naar de feestlocatie op de Noordkade. Onderweg en zeker op de Noordkade hadden ze geen gebrek aan belangstelling. Ze kregen applaus van het publiek dat op de aankomstplek rijen dik stond.

 

Rode loperparade
Zoals het hoort was de rode loper voor hen uitgerold en gingen ze op de foto. Bij het naar binnengaan kregen ze de handen van hun docenten op elkaar. Na circa 2 uur was de galavoorstelling en rode loperparade voor het aanwezige publiek voorbij. Het galafeest kon beginnen.