Weerbericht carnaval: Bereid je voor op een nat pak

MEIERIJSTAD - Carnaval staat voor de deur, maar hoe zit het met de weersverwachtingen? Wordt het hossen onder een strakblauwe lucht of kijken naar de optochten in een nat pak?

Volgens WeerOnline staat dat laatste carnavalsvierders komend weekend waarschijnlijk te wachten. Vanaf dinsdag worden er buien verwacht en dat lijkt de hele week zo te blijven. Vooral aanstaande woensdag, donderdag en vrijdag lijkt er veel water te gaan vallen. In het weekend wordt het weer al wat beter al zullen ook deze dagen niet vrij van regen zijn. Daarnaast is het behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. De temperaturen zullen overdag minstens 10 graden celsius zijn, met een uitschieter op zaterdag, wanneer het 14 graden celsius kan worden.

Na het weekend beter weer
In het weekend is er dus nog een kans op een bui hier en daar. Na het weekend lijkt het weer wat gunstiger te worden. De zon komt vanaf volgende week maandag hier en daar tevoorschijn en volgende week dinsdag lijkt het helemaal droog te blijven. De temperatuur zal die dagen wel iets zakken, maar met 7 tot 8 graden celsius zullen mensen het niet snel koud krijgen.

Wind lijkt geen probleem
Om de optochten in goede banen te kunnen leiden, is het vooral ook belangrijk dat het niet te hard gaat waaien. In die zin goed nieuws: na dinsdag gaat de wind steeds meer liggen. In het carnavalsweekend komt de wind met windkracht 3 vanuit het zuiden. Ook in de dagen die volgen zal er een zwak tot matige wind waaien. De wind zal dus geen roet in het eten gooien.