Weer heerlijk rennen tijdens Rooise Crosslopen

SINT-OEDENRODE – Park De Kienehoef is de prachtige locatie waar dit jaar de Open Rooise Crosslopen weer plaatsvinden. Zondag 19 september klonk rond half elf het eerste startschot. De competitie wordt georganiseerd door SV Fortuna`67 en iedereen kan eraan meedoen.

Jeugdigen en volwassenen worden ingedeeld in een leeftijdscategorie en een bepaalde afstand. Elke 3e zondag van de maand is er weer een crossloop en de competitie loopt door tot en met februari 2022.

Wedstrijdleider Peter Hellings zegt dat de routine van de voorbereiding door de lange coronaperiode wel wat vervaagd is. Dingen die eerst vanzelfsprekend gedaan werden, moesten nu in allerijl nog even geregeld worden. Het aantal deelnemers, in normale tijden zo’n honderd per keer, was aan de lage kant. Peter zegt dat veel verenigingen last ondervinden van de lange stilstand door corona. Maar ja, het begin is altijd wat lastiger. Uiteindelijk weten de meesten hun weg wel weer te vinden en het plezier in hardlopen op te pakken.

Voor jong en oud

(Mini)pupillen lopen een afstand van 855 meter. Zij starten vanaf 10.45 uur. Junioren lopen 1.710 meter en hun start is om 10.30 uur. Volwassenen starten om 11.00 uur over een afstand van 4.815 of 8.025 meter.

Meer informatie

Meedoen kan elke keer weer. Start en finish is bij het clubgebouw van SV Fortuna’67 aan de Zwembadweg. Parkeren is mogelijk op de centrale grote parkeerplaats bij de hockeyvelden. Fietsen kunnen worden gestald bij het clubgebouw. Vanwege de Coronamaatregelen kan het inschrijven wat meer tijd kosten. Meer informatie en online inschrijven op de website van SV Fortuna '67.